Információk iskolánkról:
Iskolánk énekkera

Énekkar

 

 

 

A Soproni Gárdonyi Géza Általános Iskolában két énekkar működik.

A Kicsinyek Kórusa 3. - 4. évfolyamos tanulókból áll, melyet Boldizsár Zsuzsanna tanárnő vezet. A kórus tagjai énekelnek, furulyáznak és behangolt csengőkön zenélnek. A felsős diákok énekkarát Makkos Ágnes tanárnő vezeti. Létszámuk az eltelt évek alatt jelentősen ingadozott 26 és 70 fő között, attól függően, hogy az 5. - 8. évfolyamokon mennyi ének-zene tagozatos tanuló van. Számunkra az énekkar kötelező, heti 2 órában.

A kórusok hagyományos fellépései: - Ádventi hangverseny a Domonkos templomban - éneklés az Adventi Vásáron - iskolai ünnepélyek - Éneklő Ifjúság Kórusfesztivál - az azóta már megszűnt Dalos-hegyi Kórustalálkozó (erdei túrázás és népdalok, kánonok éneklése a Zenepavilonnál ill. a Dalos-hegyen)

Az elmúlt évek kiemelkedő szereplései: Orff: Carmina burana c. oratóriumában több alkalommal énekelték a gyermekkórust igénylő tételeket. A két énekkarnak közös CD-felvétele jelent meg 2006-ban. Énekeltek a Soproni Petőfi Színház "Csíksomlyói passió" c. előadásaiban. Kórustagjaink szerepeltek az "Evita" c. musical előadásain. 2 alkalommal énekeltek a GHYMES együttes soproni adventi koncertjén.

 

 

 

 

 

Gárdonyi Géza Általános Iskola Sopron

Ugrás a lap tetjére